hirdetés
Mai névnap: Sándor, Ede

Csak egy valaki nevet a magyar foci bohózatán

Összegyűlt a szakma nagyja Telkiben, az MLSZ bázisán. Örömmel, titkoltan kelletlen, de minden csapat edzője, vagy technikai vezetője tiszteletét tette az új szövetségi kapitány, Pintér Attila első nagy közös elmélkedésén. Pinyő ennek örömére egyből megadta a következő évek (hónapok?) zászlókra írandó szent jelszavát: „sikert csakis közösen érhetünk el”. Köszönjük Attila, leülhetsz.

 

Attila ugyanis bemutatkozott a kollégáinak. – Akikkel 10 éve dolgozik egy közegben, továbbá abban a futballvilágban, ahova 30 éve tartozik.
Majd neveket is kért, hogy a kollégák szerint kik érdemesek a címeres mezre. – Ilyen biztos, hogy sehol máshol nincs. A sajtó és a közvélemény szokott ugyan neveket követelni magasabb futballkultúrájú országokban is, de ott egy tisztességes kapitány kikéri magának, hiszen egy bukás esetén egyedül az övé lesz a felelősség. Nálunk félő, hogy a közös sikerre hajtva majd közös lesz a bukás felelőssége is.

A főmester vázolta a programot: 3*2 nap összetartás januárban, egy 7-8 napos közös lötyögés Törökországban februárban, ahol a légiósok csatlakoznak az addigra minden kommunikációs és mozgáskultúrában rejtőző zavaron túllépő hazai aranylábúakhoz – Elég selejtes edzője van a Schalke-nak, de megnézném Jens Keller fejét egy rangadóra és a BL tavaszra készülés közepette, amikor elé áll az ötlettel Szalai (vele talán egyből össze is veszhet Pinyő, a kihagyott edzőtábor még lehet az oka a mellőzésének). A Dzsudzsák féle Dinamot edző román Petrescu arcának magam elé vizionálását nem kell sokáig erőltetnem, ő biztosan anyázni fog néhány jelzővel kisérve, majd szintén nemet mond.

A későbbiekben kéthetente lesz egy közös nap, hogy azok a falábúak, akik hétvégén összevesztek a Pápa-Kaposvár rangadón, azok a válogatottban kibékülhessenek. – Úgy tűnik, valaki nem tud kilépni a klubedzői gondolkodásból, vagy csak szimplán tele lett a gatya már az első héten.

Pintér nem akarja Egervári hibáját elkövetni, ezért igyekszik mindenkinek megadni a lehetőséget a csapatba kerülésre. Olyan minőségi spílerek nevei kerültek elő hirtelen, mint a vézna Simon Újpestről, a nyáron honosított 28 éves ifjú szerb Bosnjak Szombathelyről, vagy Verpecz a Loki cserepadjáról. – Még tudnánk ajánlani pár nevet, például a Trollfoci nagy sztárjait is megpróbálhatná Pintér, elől Újvári „Olló” Jocit, szűrőnek meg „Tipszmiksz” Csabit, csereként pedig a harcias „Földetrá Úr” húzhatná az időt egy erős döntetlen esetén.

Attila láthatóan izzad, a szakma egyelőre hallgat, külföldön pedig talán még nem is tudják, hogy hazánk a labdarúgásban is egyre jobban teljesít.

Egy embert pedig nem láttunk, nem hallottunk egy ideje, épp azt, aki megígérte a minőségi változást, a biztosan külföldi és elismert mesteredző hazánkba csábítását. Szép csendben borozgathat valahol és ő már nevet. Nevet a magyar futball legújabb és eddigi talán legnagyobb bohózatán.
Nevet, mert tudja milyen volt csendben ülni az irodájában és nem visszaszólni. Nevet, mert ő tartozott már ezzel a bankadó miatt. Nevet, hiszen most a vezér nem szólhat semmit.

Kedves Viktor, nesze, itt a szeretett focid az új stadionokba, jó szórakozást!

hirdetés

Címkék:
hirdetés

Top10

5 ok, amiért félrelépnek

Nézz meg egy-két női filmet, valamelyikben tutira a megcsalás lesz az egyik téma. A fikcióknál még
Bővebben

Milyen levelet írj a

Ez nagyban függ attól, milyen hatást szeretnél elérni. Tegyük fel, hogy nem egy egy éjszakás
Bővebben

A magyar nők a

Tudom, hogy titeket a lista érdekel, főleg az első helyezett, de mégis egy szerkesztői sírás a
Bővebben

Hogyan nyűgözhetsz le

A nő nem palacsinta, így nincs hozzá biztos recept, de szerencsére nem is csak egy „elkészítési”
Bővebben

"Egyfajta angol humort

Kitanul egy férfiember egy relatív megbecsült és jó lehetőségeket kínáló szakmát, de mégis vált!
Bővebben

Ez kell neked! - 3D TV

Épp TV-t vennél, de nem tudod melyiket? Összeszedtünk neked 10 remek ajánlatot, olvasd végig és
Bővebben

Hogyan cserkészd be a

Akárki, akármilyen nagydumás is, ha tényleg komolyan veszi az adott nő meghódítását, rögtön érzi a
Bővebben

Nyakkendő kisokos:

Nyakkendőt hordasz minden nap? Csak egyszer szeretnéd felvenni, de akkor tökéletes legyen? Tudj meg
Bővebben

Az 5 leghasznosabb

Sokat vezetsz? Van okostelefonod? Ezeket telepítsd! 5 igazán hasznos alkalmazás autósoknak.
Bővebben

10 német szépség -

A németek sem feltétlenül a szépségükről híresek, ráadásul talán kevesebbet is szerepelnek a magyar
Bővebben
hirdetés