hirdetés
Mai névnap: Gertrúd, Patrik

Bors a német gyártók orra alá - Lexus RC F

  • 2014 jan. 11 , szombat
  • Írta: 

Valósággá érhet a 2013-as Tokyo Motor Show-n bemutatott RC Coupe tanulmány, ugyanis ennek a szériaközeli változata a legfrisebb luxus Toyota, a Lexs RC F.

 


Az agresszív megjelenésű RC F coupe hajtásáról a tervek szerint egy új fejlesztésű, 5.0 V8-as, 450 lóerős erőforrás gondoskodik majd. Ezzel egyértelműen jelzik a japánok, hogy 200 lóerő körüli presztízs kupé kategóriát meghagyják a németeknek és a franciáknak, ők csak az előbbiek csúcsmodelljeivel kívánnak versenyre kelni. Egyelőre.
Az egész autó formája és kidolgozoása arról árulkodik, hogy ezek nem üres ígéretek. Apró hűtőnyílások, szárnyak és karbon elemek nagy mennyiségben, mindezek a Lexus szerint a "hasznos szépség" stílusirányzatot képviselik. "Minden elemet nagyon figyelmesen terveztünk, hogy azok a maximális teljesítmén elérését támogassák" - nyilatkozta az autó főtervezője, Yukihiko Yaguchi.

A modell egyébként mind kívük, mind belül nagy hasonlóságot mutat a már szinte elérhetetlenül drága LFA-modellel, a Lexus legdrágább sportautójával. Ilyen például a hátsó szárny, amely 80 km/h fölötti sebességnél kiemelkedik, majd 40 km/h sebességnél leereszkedik. Szintén LFA hasonlóság a 4 kipufogó elrendezése és a hátsó diffúzor. A speciális, 10 küllős, 19 colos felnikből három változatot készítenek, hogy ne legyen minden autó annyira egyforma.

Az értékesítés várhatóan 2015 elején kezdődik, így aki jövőre tervez új M4-est, vagy RS5-öst vásárolni, annak most egy új alternatíva kerülhet képbe.

 

hirdetés

hirdetés
hirdetés