hirdetés
Mai névnap: Mátyás

A Ford bemutatja Európa első, 99 g/km CO2-kibocsátású benzinmotoros családi autóját: az új Focus 1.0 EcoBoost üzemanyag-fogyasztása 4,3 l/100 km, a 2014-ben piacra kerülő modell lesz a Ford eddigi legtakarékosabb benzinmotoros családi autója.

 

Az új Focus 1.0 EcoBoost modellt a két egymást követő évben, 2012-ben és 2013-ban egyaránt az ’Év Motorja’ címet megszerző, díjnyertes erőforrás különleges hangolású, 100 lóerős változata hajtja, az autó fogyasztását számos Ford ECOnetic technológia javítja, többek közt alacsony gördülési ellenállású abroncsok, egyedi aerodinamika és áttervezett váltóáttátelezés. Az új Focus mentességet élvez a járművek után fizetendő jövedéki adó alól az Egyesült Királyságban, a francia vásárlók pedig 200 eurós kedvezményt kapnak az új autók forgalomba állításakor fizetendő adóból. A Focus kínálatban szerepel még a zéró károsanyag-kibocsátású Focus Electric és a dízelmotoros Focus ECOnetic, amelynek CO2-kibocsátása 88 g/km, fogyasztása pedig 3,4 l/100 km.

A Ford bemutatta a Focus új, 1,0 literes EcoBoost motorral felszerelt változatát, ami Európa első, 99 g/km CO2-kibocsátású benzinmotoros családi autója lesz. Az új Focus 1.0 EcoBoost kategóriaelső üzemanyag-fogyasztása 4,3 l/100 km. Az új modellt a díjnyertes erőforrás 100 lóerős, különleges hangolású változata hajtja: a vállalat a jövő év elején kezdi forgalmazni eddigi legtakarékosabb benzinmotoros családi autóját, amelynek fogyasztását számos Ford ECOnetic technológia javítja, többek közt ultra-alacsony gördülési ellenállású abroncsok, egyedi aerodinamikai megoldások az autó padlólemezén és áttervezett váltóáttátelezés.
“Még néhány évvel ezelőtt is csak kevesen tudták volna elképzelni, hogy egy közepes méretű, benzinmotoros autó képes lesz a 100 g/km-es CO2-kibocsátási határérték alá menni.” - emlékeztet Barb Samardzich, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke. “Az 1,0 literes EcoBoost motor nemcsak teljesíti, hanem látványosan túlteljesíti a benzinmotorokkal szemben támasztott szigorú elvárásokat.”
A 2013-as és 2012-es Év motorjának megválasztott 1,0 literes EcoBoost erőforrással az új modell erőteljesebb, mint a 10 évvel ezelőtti első modellváltozat az 1,6 literes benzinmotorral – ugyanakkor CO2kibocsátása 47 (!) százalékkal alacsonyabb.

hirdetés

Adókedvezmények
Alacsony emissziójának köszönhetően az új Focus 1.0 EcoBoost mentességet élvez a járművek után fizetendő jövedéki adó alól az Egyesült Királyságban, a francia vásárlók pedig 200 eurós kedvezményt kapnak az új autók forgalomba állításakor fizetendő adóból. A németországi Saarlouisban gyártott új modellel háromtagúra bővül az 1,0 literes EcoBoost motorral hajtott Fordok kínálata, amelyben eddig a 109 g/km-es CO2-kibocsátású, standard 100 lóerős erőforrás és a 114 g/km-es emissziójú 125 lóerős blokk szerepelt.
Az 1,0 literes EcoBoost motor már tavaly megjelent a Fiesta, a B-MAX, a C-MAX és a hétüléses Grand C-MAX kínálatában, és hamarosan az EcoSport SUV-hoz, a Transit Connect és Transit Courier haszonjárművekhez, valamint a Tourneo Connect és Tourneo Courier személyszállítókhoz, később pedig a vadonatúj Mondeóhoz is megrendelhető lesz.

A Ford 1.0 literes EcoBoost erőforrásában kis tehetetlenségű turbótöltő, osztott hűtőrendszer és közvetlen üzemanyag-befecskendezés működik, így a háromhengeres blokk teljesítménye meglepően magas. A 99 g/km CO2-kibocsátású Ford 1.0 EcoBoost modell működését Auto-Start-Stop rendszer, Intelligens Energiavisszanyerő Töltés és Aktív Hűtőrács teszi még gazdaságosabbá, a környezettudatos vezetési stílust pedig a Ford EcoMode rendszer támogatja.
A Ford nemrégiben mutatta be a zéró károsanyag-kibocsátású Focus Electric modellt; emellett a kínálatban szerepel még a dízelmotoros Focus ECOnetic is, amelynek CO2-kibocsátása 88 g/km, fogyasztása pedig 3,4 l/100 km*.
“A Focus 1.0 EcoBoost, a Focus Electric és a Focus ECOnetic révén a Ford páratlanul bőséges kínálattal rendelkezik az üzemanyag-takarékos családi autók szegmensében.” – hívja fel a figyelmet Sherif Marakby, a Ford Európa termékcsalád-igazgatója. A Ford a jövő év elején várható piaci megjelenést megelőzően jelenti majd be a 99 g/km CO2-kibocsátású Focus 1.0 EcoBoost listaárait.

hirdetés
hirdetés