hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

Ezekkel az Audikkal járnak a Bayern München sztárjai

Ribery vagy Robben kapott jobb autót? Mi jár egy negyedik számú kapusnak? Idén is az Audi látja el autókkal a Bayern München csapatát, ahogy az már évek óta megszokottá vált.


A sztárfutballisták szintjén már nem jelent gondot, ha új autót kell venni. Legtöbbjük egy heti fizetéséből megteheti, hogy egy újabb egyedi sportkocsit vigyen haza a garázsába. Németországban a Bayern München egyik gúnyneve az FC Hollywood, hiszen a legnagyobb sztárok itt játszanak már évtizedek óta.
Lássuk, melyik sztárhoz milyen autót képzelt el az Audi. Annyit előre bocsáthatunk, hogy 2013-ban a Q7-es és az S8-as értékesítésében számítanak a müncheni focistákra. Mivel télen, havas időben is van edzés, akkor sem ajánlatos elkésni, ezért két kivétellel a Bayern-garázs quattro tulaj. Színekben nincs különbség, hófehér, metálfekete és a szürkének, ha nem is mind az 50 árnyalata ragyog a Sabener Strasse-n található edzőbázis parkolójában, de akad egy kevés. Kivétel persze itt is van. Belefért legalább egy piros autó a 30 darabos flottába?

hirdetés


S7 Sportback 4.0 TFSI quattro S-tronic (420 LE)
A Mercedes CLS-sel megkezdett kategóriában az Audi az A7-est nevezte, ennek a sportváltozata az S7. Alaba és Shaqiri sem lassú játékosok, nagyjából az S7 focista megfelelői, már ami a tempót illeti. A nyáron igazolt Dante, akinek épeszű ember sosem kérné el a fodrásza telefonszámát, szintén az S7-est kapta.


RS5 Coupe 4.2 FSI Quattro S-tronic (450 LE)
Úgy tűnik, az A5-ös legdurvább változata az Audi szerint a kemény középhátvédekhez illik, így ezzel jár Badstuber és Boateng. Előbbi egy súlyos sérülés miatt nyárig már nem focizhat, de vezetni könnyen tud, hiszen a kuplungolással nem kell foglalkoznia. Boateng gyakran látható nagy fejhallgatóval, ha szerencséje volt, akkor az Audi meglepte a legprofibb hangrendszerrel.


TT RS Plus Coupe 2.5 TFSI quattro S-tronic (340 LE)
Diego Contento majdnem eligazolt Münchenből tavaly nyáron a kevés játéklehetőség miatt. Az idei szezonban sem focizik többet (vagy még annyit se, mint tavaly), de ezt a TT-t hajtva könnyen érezheti úgy, hogy jól döntött. Nápolyban valószínűleg nem a legizmosabb Coupe-t kapta volna.


A5 Sportback 3.0 TDI quattro S-tronic (204 LE)
Se S, se RS? 204 lóerő? Senki se sirassa ezeket az urakat, lesz még gyengébb autó a keretben. A harmadik számú kapus, Riedmüller majdnem csak darabra van ott a csapatban, míg az ifjú Can örülhet a családiasított A5-ösnek, hiszen az ifjú tehetségek általában a női autókat kapnak. Ez idén sem volt másképp, a konkrét példák a cikk végén.


S8 4.0 TFSI quattro tiptronic (520 LE)
A csúcs-Audi, amit nem kaphat meg még a Bayern-nél sem akárki. Na jó, ez csak részben igaz, hiszen az ukrán takarító, Tymoschuk az egyik nagy limuzin gazdája. Ilyen, Porsche-féle váltóval szerelt gépet hajt a főnök, Sammer, valamint a nagy sztárok közül Ribery, Gomez, Kroos, Mandzukic és Luiz Gustavo. Az időseknek a német kultúrában is jár a tisztelet, így a két legkorosabb kerettag, Pizzaro és van Buyten is hozzájuthatott egy S8-ashoz anélkül, hogy a bankkártyájukkal fel kellett volna keresniük egy kereskedést.


S6 Avant 4.0 TFSI quattro S-tronic (420 LE)
Rendkívül figyelmes cég az Audi, nem csak az öregeket, de a családosokat is kiemelten kezeli: a csapatkapitány Philip Lahm tavaly lett apuka, ezért jár neki a kombi. Az S6-osba alkalomadtán befér a babakocsi, a Lego-készlet, pár monitor a fejtámlákba és még a kutya is. Ezek nélkül pedig Lahm megnézheti, hogy a pálya jobb szélén indulva megelőzi-e a bal szélen rajtoló Alaba-t. Pont, mint egy BL meccsen!


Q7 4.2 TDI quattro, tiptronic (350 LE)
A másik Bayern csúcsautó! Tekintélyes megjelenés, a traktornyi nyomaték segítségével pedig akár az Allianz Arénát is odébb lehetne vontatni. Maga az edző, Heynckes az egyik behemót pilótája, de a csapat tagjai közül ilyet hajt Müller, Neuer, Robben és Schweinsteiger. Sok 4.2 TDI lehetett készleten, mert a cserekapus Starke, Rafinha és a brémai kölcsönben focizó Petersen is kapott egyet. Itt érdemes egy pillanatra elidőzni a színválasztásnál, hiszen a két üdítő kivétel a fehér-szürke-fekete tengelyből kilógva pont a batár Audik között van. Müllernek jutott egy barna, míg Petersen kékje annyira nem illett a többi közé, hogy lehet, ezért adták kölcsön egy szezonra.


A4 2.0 TDi quattro (170 LE)
Szinte kisautó kategória az A4-es az eddigiekhez képest, kézi váltóval és az előző generációs kétliteres dízelmotorral. Még az is lehet, hogy van dísztárcsás Bayern-Audi? A tulaj a negyedik számú kapus, Raeder. Neki nagyjából annyi az esélye kezdeni egy komoly meccsen, mint Neked megnyerni a lottó ötöst. Milyen jó is lenne, ha a lottószelvény mellé járna egy Audi.


A3 Ambition 2.0 TDI (150 LE)
Én szóltam, hogy valakinek a kisautókat is kell hajtania. Ne sirassuk azért meg Weiser-t, a fiatal szélső nagyjából érettségire kapta a legfrissebb A3-ast, ráadásul neki a "zsírúj", kétliteres dízel jutott. Színből itt se mertek bedobni valamilyen fiatalosat, pedig az A3-as alap színválasztéka már nem olyan konzervatív, mint egy A8-asé. Az ifjoncoknak érdemes időben kinézni az ablakon a téli reggeleken, hogy előbb induljanak, ha szakad a hó, ugyanis nekik nem jutott az összkerékhajtásból.


A3 Ambition Cabrio 1.8 TFSI (180 LE)
Ez a Weihrauch srác legyünk őszinték, benézte! Fehér, kis kabrió egy olyan flottában, ahol óriás SUV, coupé és presztízs limuzin van… A tempóra persze nem lehet panasza, a benzines turbó könnyedén mozgatja a kis kasztnit, ráadásul mikor tavaly új volt az A1-es, abból is jutott a csapattagoknak. Nem hiába, hatalmas üzlet a foci, de az autóipar is!

Végezetül álljon itt néhány kép arról, hogy mennyire örül egy kb. 50-60 ezer eurós autónak pár olyan fiatalember, aki hetente vehetne két ilyet a fizetéséből: