hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

Harmadikként egy igazi kuriózum, s egyben egy legenda kerül bemutatásra. A Mercedes-Benz már 50 éve is rangot és igényességet jelentett.

 

Mercedes-Benz 300 SL (1962)

Keveset futott, svájci import Merecedes eladó! Ilyen hirdetést már sokat láttunk, de olyat még nem igazán, hogy egy 51 éves sport veterán szerepeljen benne. Rudolf Uhlenhaut nevét kell áldanunk ezért a gyönyörű formáért, amely nemrég tért vissza újra a szalonokba. Hogy milyen komoly színvonalat képviselt már akkor is a Merci, azt jól mutatja, hogy öt évtizeddel ezelőtt a súlycsökkentés érdekében az alumíniumhoz nyúltak. Még egy ember nevét jegyezzük meg, Max Hoffmannét, aki a csillagos márka amerikai importőre volt az 50-es években Amerikában. Ő érzett rá arra, hogy a versenypályákon sikert-sikerre halmozó modellből kell egy közúti változat, ezért rögtön ezer darabot (!) rendelt. Ez akkoriban óriási szám volt, főleg egy sportautó esetében.

hirdetés

Ezt a gyönyörű állapotát igazából sosem vesztette el az autó, de öt éve átesett egy teljeskörű felújításon, így akár napi autónak is használható lenne, ha lenne olyan barbár, aki nyúzni venne egy ilyen masinát. 3 literes, 240 lóerős motorja hihetetlen teljesítményre képes, mivel a vezérlési részei és további elemei is a kor Forma-1-es technikáját kapta meg, így a 4 sebességes váltó sem akadály a száguldásban. Az egyetlen nem eredeti elem a Becker rádió, amely ugyan réginek tűnik, de igazából egy rejtett antennás digitális csoda.

Becsült érték: 650 000 - 800 000 euró

 

Címkék:
hirdetés
hirdetés