hirdetés
Mai névnap: Alfréd

Luxusnepper 2. - Bentley Sedanca de Ville

  • 2013 máj. 16 , csütörtök
  • Írta: 

Sorozatunk második részében egy igazi veteránt mutatunk be. Nem holmi épphogy harminc túli youngtimmeről van azonban szó, hanem egy 84 éves aggastyánról.

 

Bentley Sedanca de Ville 6.5 litres - 1929

A két világháború közötti korszakból nem sok működőképes jármű maradt fent, ráadásul ritkán eladóak. Sok pénzért most mégis hozzájuthat bárki egy igazi, nagybetűs Autómobilhoz, amelynek saját történelme van, képekkel dokumentálva. Ez a Bentley ugyanis Ausztráliában szolgálta egy nemesi család több generációját, egykoron a modern világ csodájaként, mostanság pedig nosztalgiából.

hirdetés

A 6.5-ös motor 180 lóerőt tud, ez akkoriban brutális teljesítmény volt, nem véletlenül alapozta meg a Bentley legendáját, amely a gyorsaság és az eleganciára épült, ráadásul ez egy 6 sebességes változat. A megmaradt 20 modell egyike, ráadásul eredeti motorral és fő alkatrészekkel, amit a Bentley gyár hitelesített. Persze csak azután, hogy az ő embereik és végigtapogatták a régi időket idéző vasat, és a benne levő levő nem kevés bőrt.

Ennek a változatnak az egyik egyedi extrája, hogy a sofőr tér is befedhető, így egy teljes értékű, sofőrös limuzint kapott a gyártulajdonos megrendelője. Sokáig vóták a gazdái, nem engedték, hogy bárki is meghajtsa az autót, pedig ez a teljesítmény akkoriban elegendő volt arra, hogy a jármű akár Le Mans-ban induljon a versenyen. Persze a versenypályához nem illik az utastérben szervírozott 5 órai tea hangulata.

Becsült érték: 600 000 - 700 000 euró.

Címkék:
hirdetés
hirdetés