hirdetés
Mai névnap: Emma

Optikai tuning a kocsidra? Ezeket kerüld!

Itt a nyár, fel kéne dobni valamivel a kocsidat? A tuning lehet igényes, látványos, de sokszor nevetségesen sikerül! 5 dolog, amit mindenképp kerülj.

 

A nyár rohamos közeledtével egyre inkább számít, mivel gurulsz be a kávézók elé. Persze, hogy imponál a csajoknak egy menőbb verda. Egy karbantartott, tiszta kocsival, sőt némi csinosítgatással is már bőven elismerő tekintet fogad majd a legtöbb, anyósülésen utazó szépségtől, nem csak a 10 milliós BMW érdekli őket, meg nem is lehet olyan mindenkinek. Az optikai tuning manapság egyre népszerűbb hazánkban is, számos rendezvény, műhely foglalkozik ezzel a témával, tömérdek kiegészítő található szinte minden autótípushoz. Azonban a tuning pillanatok alatt a visszájára fordulhat, ízlés hiányában maximum a hasonszőrű „tuner” haverodnak fog tetszeni a kocsid – igazából neki se, mert az övé szebb lesz mindig – ráadásul ciki lesz beszállni oda minden csajnak, sőt az utca közönsége előtt is csak nevetségessé válsz!

hirdetés

Összegyűjtöttük neked az 5 legfontosabb dolgot, amit kerülnöd kell, hogy cukiból ne menjen át cikibe a kocsid a csajok előtt:

Spoilerek: Csak módjával!
Talán a legjobb módja a különbözni vágyásnak. Vékony jégen táncolsz, ha túlzásba esel, ugyanúgy beskatulyáznak téged, csak éppen most nem az átlag autós, hanem az igénytelen „boyracer” közé. Ha mindenképp erre vágysz, érdemes megnézni a gyári spoiler készleteket, vagy a gyártóval szorosan együttműködő cégek kínálatát. Ezek alig drágábbak, pontosan illeszkednek a gyári csatlakozókhoz, nem bazáriak, és valóban sokat dobnak a kocsid kinézetén. Jó példa erre az ABT és az Audi együttműködése.  Gyakran az ABT előbb kínál kiegészítőket az Audikhoz, mintsem azok megjelennének a kereskedésekben. További pozitívum, hogy a garancia is megmarad a gyárihoz hasonló jó minőségű anyagok felhasználásának köszönhetően. Gondolj csak bele, a műanyag spoilereknek -50 foktól akár +60 fokig is hasonlóan elasztikusnak és ellenállónak kell maradniuk, mint a gyári daraboknak erre pedig a különböző oldalakról rendelt pár tízezres vackok biztosan nem képesek!

„Sport kipufogó”: Kerülendő!
Imádod a sportkocsik hangját, naná, ki nem? Az utólagos kipufogó rendszerek népszerűek, már nem csak optikai, hanem audio tuningról is beszélhetünk. Ezek a termékek egy F1-es autó hangját ígérik, miközben teljesítménynövekedéssel, fogyasztás csökkenéssel csábítják a vásárlókat. Mi a valóság? A rosszul beállított rendszer nyomatékveszteséget okoz, nő a fogyasztás is. Kinézetre éktelen kályhacsövek lógnak ki a kocsidból, emellé folyamatos zaj társul. Nagyon menő, ugye? Egy frászt! Mi a jó abban, hogy a Balatonra leérve minden kérdésre a „miiiit?” ordítja vissza barátnőd még a strandon is? Azt meg végképp felejtsd el, hogy az 1.4-es régi kocsidra csapod fel a cuccot! Hangja van, de ereje nincs? Ne csináld már, körberöhög a világ. Azért vannak kivételek, ilyen a direkt csak terhelés alatt zajos kipufogók, vagy amikor valaki gyári kétoldali végződéssel látja el egy eredetileg egyoldali autóját.

„Hülyegyerekfények”: Erősen kerülendő!
Nos, itt érkezünk el ahhoz a ponthoz, amikor már nem csupán az ízlés, de a biztonságos közlekedés kérdése is felmerül. Utólagos xenon, de inkább csak hülyegyerekfény, nem is lehet ezt másképp nevezni! Igen, valóban nem túl szép a sárgás fényszóró, de ott vannak a növelt erejű égők, amik nem vakítanak, kékesebb a színűk és legálisak. Bármit csak az olcsó kínai xenon szettet ne! Mi a baj velük? Egyrészt a hatóságoknál és a műszakin sem fogják különösebben szeretni, másrészt veszélyes! A gyári xenon égőket vetítőlencsés fényszóróba szerelik, így kevésbé szórják a fényt, azaz kevésbé vakítanak. A gyári rendszerek automatikus szintszabályozással vannak ellátva, így emelkedőkön nem küldik a kedves szembejövő szemébe a teljes fényárt. Emellett fényszórómosó berendezéssel is el vannak látva, valamint a szemnek káros sugárzást maga a lámpabúra szűri is, ezért látható annyi régi xenonos kocsin a plexi bemattulása. Gondolj csak bele, egy rosszul beállított utólagos xenonnal szabályosan károsítod mások szemét, vagy annyira vakíthatsz, hogy nem látja az utat a szembejövő, így közvetlen balesetveszélyt okozol neki!

LED-ek: Módjával!
Majdhogynem az előző pont folytatása ez, de nem lehet szó nélkül elmenni a mára tömegjelenséggé váló LED-ek, és az azokkal történő autó tuning mellett. Az autógyárak régóta használják ezt a technológiát, a helyzetjelző fényektől kezdve mára szinte az összes fényforrás lehet LED-es, legyen az tompított, vagy akár a távolsági fényszóró. Az úgynevezett DRL-t, a nappali menetfényt már az EU is kötelezően előírja az új autókon, dekorációs elemként azonban a BMW és az Audi kezdte el használni autóikon 6-8 évvel ezelőtt. A LED divat azóta szinte az összes autógyártót és kiegészítőkkel foglalkozó céget elérte. Használatuk indokolt, hosszabb élettartam, kisebb fogyasztás, erősebb jégfehér szín a hagyományos autó égőkhöz képest. Mikor ciki a LED? Kerüljük az átlátszó hátsó fényszórókat, a kocsi alján a neonvilágítást, a kék és egyéb ultraibolya színeket. Idősebb kocsikon nagyon elüt a modern technika a régi formáktól. Új kocsikon sem mindig tanácsos alkalmazni, egy Dacia Logan nem lesz szebb LED-es rendszámtábla világítással, ugyanakkor egy 4-5 éves frissítés előtti hármas BMW-n még jól mutathat, hiszen frissítés után már a gyártó is LED-eket használt, így az éjszakai megjelenésén sokat dobhatsz, miközben szinte gyárinak hat majd a tuningod. DRL-t szinte bármilyen kocsira lehet ízlésesen szerelni, ügyelj a formák harmóniájára, ne üssön el nagyon a kocsidtól és figyelj a szabályos beszerelésre. Kerüld az Audi és a BMW design másolását, a Te kocsidból nem varázsol német prémium autót egyik ilyen vacak LED sor sem! DRL-t már csak azért is érdemes beszerelni, mert a biztonságot is növeli az utakon, miközben igényes beszerelés mellett tényleg dob a kocsi kinézetén is.

Felni: Ízlésesen mehet!
A könnyűfémkerekek választéka óriási. A biztonsági szempontokat azonban figyelembe kell venni, mielőtt bármit lecserélnél a kocsidon. A futóművet a gyártók hosszas tesztelés során fejlesztik és csak a megfelelő méretű kerekekkel garantálják a biztonságos közlekedést. Akár a futómű károsodásához is vezethet egy rosszul választott felni! Ügyeljünk az ET számra és használjunk különböző kalkulátorokat, amelyek megmondják, mekkora felnihez, mekkora gumi ajánlott. Mellőzd a túl nagy kerekeket. Kisebb kocsikon 17, közepeseknél 19, a nagy autónál pedig 20-21 coll az a méret, ami még reálisan jól mutat. A túl nagy felni kifejezetten természetellenes, belül egy miniatűr fékkel teljesen tönkreteszi az arányokat. A króm és egyéb vadabb felnik jól néznek ki az ázsiai és amerikai boyracer szubkultúrákban, kicsiny hazánk útjain viszont elég megmosolyogtató látványt nyújtanak az ilyen harci díszekkel szerelt járgányok, de semmiképp sem pozitív értelembe véve. A nagyobb felni, ültetett futómű versenypályán pöpec, a 42 ezer kátyú városában (Budapesten) már kevésbé vagány és csajod se fogja imádni, hogy szétrázza az út, mire beértek a plázába.