hirdetés
Mai névnap: Aladár, Álmos

A Mini Roadster lett a 2013-as év Európai Meleg Autója. Ezt a címet a francia meleg közösség oldalán szervezett szavazás alapján osztják ki, ahol a Mini a kabrió után másodszor győzedelmeskedett.

 

A Voiture Gay Européenne de l’Année rendezvényhez eléggé vegyes a gyártók hozzáállása, bár a győztesek valamiért mindig pozitívabban viselkednek. A Citröen például kifejezetten büszke volt a DS3 tavalyi győzelmére, a Peugeot pedig még egy hirdetésébe is beleszőtte a díjat. A Fiat is szívesen sütkérezik ennek a sikernek a fényében, de a Mini hivatalosan semmilyen segítséget nem nyújtott a szervezőknek, pedig a korábbi győzteseket mindig kiállították a díjkiosztón.

hirdetés

Vélhetően a Mini épp a maszkulin változatnak szánta a Roadstert, de a melegek nem foglalkoztak a marketinggel és az ízlésük alapján döntöttek. A sportos kisautó a Mercedes A-osztályt és az új Renault Cliot előzte meg a dobogón.

Az első 10 helyezett, végső pontszámokkal:

MINI ROADSTER - 168 pont
MERCEDES A OSZTÁLY- 139 pont
RENAULT CLIO - 127 pont
AUDI A3 - 116 pont
RENAULT TWIZY - 110 pont
BMW 6 GRAN COUPE - 97 pont
VOLVO V40 - 95 pont
MERCEDES CLASSE SL - 89 pont
PEUGEOT 208 - 88 pont
CITROEN C4 AIRCROSS - 84 pont

A top10 után közvetlenül erős sportautók (Ferrari, Porsche) következtek. Érdekesség, hogy a szuperminik közül a Skoda CitiGo alig kapott pontot, ezek szerint a szögletes formavilágra legfeljebb a heterók tarthatnak igényt. Ugyanez az autó, csak Seatként (Mii) 2 helyett 10 pontot gyűjtött. Az előre megadott listán három autó nem kapott pontot, ezek a Dacia Lodgy és Logan, valamint a friss Seat Toledo.

Ezen a versenyen nem csak a modellek indulnak, hanem a márkák is. A szenteken kívül úgy fest, hogy a francia melegeknek is maguk felé húz a kezük, legalábbis az autók terén. A korábbi évekre jellemzően a három gall márka idén is az első ötben kapott helyet. Rajtuk kívül itt a modellek között győztes Mini és talán kisebb meglepetésre az Audi szerepel. Sajnos nem láttam indoklást és elemzést, hogy a négykarikások milyen megfontolásból kerültek ebbe az előkelő pozícióba.

A melegek által favorizált márkák top10-es listája, pontszámokkal:

CITROEN - 96 pont
MINI - 68 Pont
AUDI - 47 Pont
RENAULT - 46 Pont
PEUGEOT - 44 Pont
ASTON MARTIN - 36 Pont
VOLVO - 35 Pont
BMW - 33 Pont
MERCEDES BENZ - 33 Pont
ALFA ROMEO - 28 Pont

 

Címkék:
hirdetés
hirdetés