hirdetés
Mai névnap: Alfréd

Az év első három hónapjában hazánkban minden tizedik újautó-vásárló a Ford mellett döntött, így a márka a várakozásoknak megfelelően mindössze néhány hónap elteltével visszaszerezte tavaly decemberben elveszített piacvezető pozícióját a magyarországi személy- és haszongépjármű piacon.

 

A Ford 2013 márciusában 684 új gépjármű regisztrációjával, 11%-os piaci részesedést elérve első helyen végzett a magyarországi személy- és haszongépjármű piacon. A két piacot külön-külön vizsgálva a márka a múlt hónapban az előbbin 476 új autó értékesítésével, 9,4%-os piaci részesedéssel zárt a harmadik, míg utóbbin 204 gépjármű értékesítésével, 25,4%-os  piaci részesedéssel végzett az első helyen.

Ezzel az első negyedévet tekintve a Ford 1658 új gépjármű értékesítésével, 10,5%-os piaci részesedést elérve visszaszerezte piacvezető pozícióját a magyarországi személy- és haszongépjármű piacon, miután tavaly decemberben közel 4 év elsőség után rövid időre a második helyre szorult.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a várakozásainknak megfelelően az első negyedév végére sikerült visszaszereznünk piacvezető pozíciónkat a magyarországi személy- és haszongépjármű piacon, amiben kiemelkedő szerepe van annak, hogy a Ford minden idők legerősebb modell portfolióját kínálja, amit igazol a tavalyi évben szerzett sosem látott mennyiségű nemzetközi szakmai elismerés, köztük a számos modellünkben elérhető 1.0 EcoBoost motorunk által szerzett 2012-es ’Év Motorja’ díj, a Ranger-nek odaítélt 2013-as ’Év Pickupja’ díj a Transit Custom által begyűjtött 2013-as ’Év Haszongépjárműve’ díj, a B-Max-nak ítélt AUTOBEST 2013 elismerés, valamint a különböző modelljeinlnek odaítélt 7 Euro NCAP Advanced díj.” – fogalmaz Kővágó-Laky Andrea, a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója.

„Nem véletlen, hogy az AUTOBEST 2013 díjat megnyert, különleges, B-oszlop nélküli ajtómegoldást kínáló B-Max épp úgy magasan vezeti szegmense értékesítéseit, mint a 2013-as ’Év Haszongépjárművének’ választott Transit Custom amely egyben az egyetlen kisbusz, amely ötcsillagos Euro NCAP minősítést szerzett. Épp ilyen büszkék lehetünk ugyanakkor a pickupok között egyedülálló módon ötcsillagos Euro NCAP minősítést szerzett, a 2013-as ’Év Pickupja’ címet is magáénak tudó Ranger-re, a vadonatúj Fiesta-ra, vagy az aktív biztonsági rendszerek egyedülállóan széles választékát kínáló Focus-ra, amelyek jelenleg szegmensük második helyét foglalják el.” – teszi hozzá az ügyvezető.

„Mindemellett további büszkeségre ad számunkra okot, hogy egy elképesztően kreatív, Fiesta 24 elnevezésű marketing kampány eredményeként január 24-én közel 30.000-en voltak kíváncsiak az új Fiesta-ra és regisztrálták használt autójukat márkakereskedéseinkben, ami a teljes hazai autópark mintegy 1%-ának felel meg, és a meghosszabított nyitvatartási idő alatt 2 másodpercenként egy regisztrációt jelentett. Reményeink szerint közülük a jövőben sokan elégedett új Fiesta tulajdonosok lesznek majd.” – árulja el még Kővágó-Laky Andrea.

Az első negyedévben egyébiránt a legnépszerűbb Ford modellnek ismét a Focus bizonyult, amely a vállalat értékesítésének 30%-át tette ki, ezt követte a Transit (18%), a  Fiesta (15%), és fej fej mellett a Mondeo és a Ranger (7-7%). A fenti időszakban a vállalat magyarországi értékesítésének 66%-át tették ki a személyautók és 34%-át a haszongépjárművek.

hirdetés

„Márkánk hagyományosan vezető szereplő a haszongépjármű piacon, azzal ugyanakkor, hogy az első negyedévben minden negyedik Magyarországon értékesített haszongépjármű Ford volt, minden előzetes várakozást sikerült felülmúlnunk. Jól mutatja ezen a területen elkötelezettségünket a Transit Centrumok kialakítása is, amelyek dedikált szolgáltatásokkal igyekeznek segíteni Ford haszongépjárművet vásárló és üzemeltető ügyfeleink munkáját.” – fogalmaz Szamosi Viktor, a Ford magyarországi értékesítési igazgatója.

„Az év hátralévő részében piaci pozícióink további erősödését várjuk, amelyet nagy mértékben támogat majd az idei évben érkező számos új modellünk, köztük a már a márkakereskedésekben is megtalálható és rendkívül népszerű új Fiesta és vadonatúj, a prémium márkák vásárlói számára is izgalmas Kuga, valamint az elkövetkező hónapokban érkező új Transit és Transit Connect, amelyek révén tovább folytatódik haszongépjármű kínálatunk teljes megújulása, no és természetesen ez utóbbi modell immár hétüléses változatban is elérhető személyszállító testvérmodellje, az új Tourneo Connect.” – teszi hozzá az értékesítési igazgató.

„Jóllehet nyilvánvalóan nem számítanak volumen modellnek, a teljesítmény-autózás kedvelői számára is jó hírrel szolgálunk, hiszen a tavaly bemutatott, 250 lóerős Focus ST mellé idén felzárkózik a napokban a márkakereskedésekbe érkező, 180 lóerős Fiesta ST is, amelynek közeljövőben bemutatásra kerülő európai reklámfilmjét egyébiránt Budapesten forgatták a rally fenegyerekeként ismert Ken Block-kal.’ – hívja még fel a figyelmet Szamosi Viktor.

 

hirdetés
hirdetés