hirdetés
Mai névnap: Alfréd

Skizofrén módba kapcsolunk, szeretetteljes Teréz anyaként mindenkinek igazat adunk, hiszen mindenkinek igaza van ebben az ügyben. Vagy nincs?

 

Egy hét telt a Maláj Nagydíj óta, ahol nagy botrányt kavart, hogy Sebastian Vettel a csapat utasítása ellenére megelőzte csapattársát, Mark Webbert. Sokan elítélik, néhányan istenítik – leginkább szimpátiától függően. Objektíven mi a helyzet? Belebújtunk a fejükbe, hogy lássuk, ki és miért hiszi azt, hogy igazából okosan döntött. A verseny leintését követő 10 percben elhangzottakon kívül a többi nyilatkozatokat nyugodtan felejtsük el, az csak a forma-1 PR gépezete!

hirdetés

Sebastian Vettel vagyok és nekem van igazam:
Ich bin der Weltmeister! Én vagyok a világbajnok, ráadásul háromszoros, mindezt zsinórban. Soha nem akarok második lenni, betegesen törekszem a győzelemre. Jellemhiba? Ugyan már, Ayrton Senna mióta meghalt, mindenki szerint egy zseni volt, pedig a maga korában sokan utálták agresszív és könyörtelen stílusa miatt.
Ne előzzem meg Markot? De hiszen ő nem egy győztes típus, majd akkor nyerjen, ha kiesek, vagy ha tényleg nem tudom utolérni. Letekert motor nélkül is elkaptam volna, csak nem 2, hanem 5 kör alatt. Kellett nekem az a plusz 7 pont, és tudjátok miért? Tavaly 3 ponttal lettem világbajnok, amihez az utolsó futamokon kétszer kellett végigrágnom magam az egész mezőnyön! Ráadásul épp Webber szorított a fal felé az első kanyarban, ahelyett, hogy helyet hagyott volna, hogy negyedikként forduljak! Azt is hozzáteszem, hogy 3 éve 4 ponttal nyertem vb-t. Úgyhogy múlthéten annyival több pontot szereztem, amennyi 2 vb elsőséghez elegendő volt az utóbbi években számomra.
Ha Webbernek nem tetszik, majd átül egy Sauberbe, nekem pedig idehozzák az egyik Toro Rossost bedolgozónak, mint Felipet Alonsonak. Ott senkit nem zavar a másodhegedűsség? Ráadásul ott senki nem olyan idióta, hogy ne a spanyolt engedjék előre. Most pont ő röhögött ki minket, ez az igazi szégyen!
Utáljatok, utáljon a csapat is, de nem tudok második lenni.
Tschüss, Basti!

Mark Webber vagyok és nekem van igazam:
Hi, my Hungarian friends! Láttatok mindent, mit mondjak ezek után? Sebastian sajnos Helmut Marko eltitkolt gyermeke, mással nem tudom magyarázni, hogy így, vagy úgy, de mindig ő jár jól. Remélem, elhiszitek, hogy ha nem tekerem le a motort, akkor soha nem ér utol! Szívem szerint felkentem volna a boxutca végén a falra kis taknyost, amiért neki soha semmi nem elég jó. Egyszer voltam elől és akkor se bír magával, egyből a rádión sír, hogy tegyék előrébb.
A forma-1 egy óriási üzlet, komoly a tét, nem tehettem meg, hogy legyaluljam, se a pályán, se utána. Pedig addig ütném, amíg… De én vagyok az egyik legjobb csapatjátékos és nem értem, hogy a többiek miért nem viselkednek úriember módjára. Senkiben nincs már lojalitás?
El fogok innen menni, aztán meglátja mindenki, hogy az én tudásom kellett ahhoz, hogy ezt az autót ilyen mesterien finomhangoljuk! Én a tapasztalatomat adtam, Vettel a beceneveket!
Jövőre átülök a … nem tudom hova! Sajnos egyik sem erősebb autó, vagy ugyanilyen csapatsorrend várna rám. Na ezért gondolkodok azon az otthoni szörfözés közben, hogy kell-e ez az egész még nekem! Inkább egy Porsche-kupa.
Tudom, hogy ti tudjátok, kinek van igaza és ez az egyetlen, ami még örömet okoz nekem.
I love you my fans! Yours Mark

ui.: Sebastiant még egyszer kipakolom, majd amikor nagyon nem örül neki. Vagy Monacoban az életem árán is elé kvalifikálom magam, aztán olyan vonatot csinálok vele magam mögött, hogy még a ti MÁV-otok is gyorsabb hófúvásban.

Christian Horner vagyok, és nem tudom, hogy igazam van-e, de okos akartam lenni
Idióta gyerek ez a Vettel, megnyert mindent az utóbbi három évben, csak rá koncentrál a csapat, az ausztrálon lényegében kísérletezünk. Egyszer került oda az élre, gondoltam nyerjen már szerencsétlen egy futamot idén is, ne mondja senki, hogy nálunk csak a sváb nyerhet!
Nagyon persze nem zokogok, Vettelnek még jól jöhet az a plusz 7 pont. A lényeg az volt, hogy ne üssék agyon egymást előzés közben. A futam után se, mert akkor megint nekem kell magyarázkodnom. Helmut így is azt mondta, hogy már megint nem vagyunk elég jók marketing szempontból, legközelebb még okosabban kell csinálnom. Azt nem mondta, hogy hogyan.
Remélem Mark nem játszik kamikázét valamelyik következő futamon. Látjátok, nem könnyű a csapatvezetői élet, lehet megoldom egy Webber-Vergne cserével, hogy ne remegjen annyit a lábam a boxban. Végülis, ha Sebastian nyeri az egyénit, elég egy másik pilóta 3.-4. helyekkel, hogy behúzzuk a csapat vb-t is!

Helmut Marko (ajánlom, hogy tudjátok, ki vagyok!):
Vettel a bajnok! Történt valami érdemleges?

 

Kinek van igaza a nagy Red Bull balhéban?
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
  • Szavazatok: (0%)
 
 
Firstman szavazás Hogy te legyél az első!
 

 

 

 

 

 

Címkék: