hirdetés
Mai névnap: Mátyás

Mandulás csirke – Jeep Cherokee és Grand Cherokee

Még egy ilyen vágott szemű csirkét mutasson valaki! Az új „kis csirke” és a „grand csirke” is úgy néz ki, mint egy koreai szabadidő autó. Túl sok szecsuánit rendeltek az amcsik, vagy a cégbe bejutó olaszok élik ki itt a ferde(szemű) hajlamaikat?

Kötve hiszem, hogy van olyan ember ezen a Földön, aki még nem látott a vietnámi háborúról mozgó vagy állóképet. Ha látott, akkor 99%, hogy látott Jeep-et, a klasszikus amerikai hadi terepjárót. Annak a kerek lámpáit az új mellé képzelve… Meredek.

hirdetés

Különösen a kisebbik Jeep, a Cherokee fényszórója lett keskeny. A sok részre osztott krómozott hűtőmaszk is furcsa, de meg kell hagyni, hogy nem egy Fiat Multipla az autó. Elsőre ez is sokkoló, de pár perc után azon kapja magát az ember, hogy egész szép. Belül viszont, akárhogy is nézem, ez bizony Kia/Hyundai! A középkonzol és a műszerek is a koreai autókat idézik. Persze ez nem kritika, csak furcsán megfordult a világ: ma már nem szégyen, ha valamelyik autó egy kicsit koreaias.
Az Active Drive rendszernek és az automatikusan kapcsoló 4x4 hajtásnak köszönhetően nincs leküzdhetetlen akadály, ez alatt természetesen nem a sóderbánya siratófalát értjük, de a kategóriája legjobb terepszögei miatt nem kell aggódni egy minimális terepezés esetén, hogy rögtön szakad a lökhárító. Egy választógomb segítségével még az út felszínét is megadhatjuk az elektronikának, hogy még könnyebben számítsa ki a beavatkozás mértékét.
A motorválaszték egy 2.4-es és egy 3.2-es V6-os egységből áll. Ezen a téren még van hova fejlődni kedves jenkik! Ők sem erre a legbüszkébbek, hanem a 11 külső fényezésre és a különböző országokról elnevezett belsőtér választékra: minden ország egy másik színvilág.

Kékben pompázik a Cherokee, pirosban ragyog a Grand Cherokee

A „grand csirkén” érződik jobban, hogy mit akartak a tervezők – meg persze az is, hogy ez a nagyobb testvér, a drágább, a szebb, az erősebb. Ezen már optikailag is működik a sokosztásos króm hűtőrács, nem hat gagyin a króm ömleny a lökhárító alsó részén. Belül a bőr és a sok faberakás prémiumnak hat, a középkonzol borítása viszont szemre hidegrázós. Lassan Amerikában is rájönnek, hogyan lehet szép formájú váltókart gyártani egy automata kocsiba.
Itt már van dízel is, hiszen ezt az autót szeretnék Európában is nagy tételben eladni. A 3.0 V6 kifejezetten környezetbarát, legalábbis a saját kategóriájában, az optimális fordulatszám megtalálásában egy szintén új fejlesztésű 8 sebességes automata segédkezik.
Az USA-ban még csekély a dízelautók aránya, ezért ott a kistestvér 3.2-es V6-osa az alapbenzines, az igazán Grand tulajoknak pedig ott a régi és jól bevált 5.7-es V8as.

A kellemes célba érést a légrugózás támogatja, míg a biztos célba érést az itt Quadra-Trac.nak keresztelt 4x4 rendszer szolgálja. A Jeep mindig is híres volt a teherbírásáról, az előbbi két rendszer pár elektronikával kiegészítve kiváló vontató járművé teszi a Grand Cherokee-t. Csak fel kell csörlőzni a hajót a trailerre, beugrani a Csirkébe, hátratolni az üvegtetőt (Laredo és Limited szinten elérhető), beütni a kikötőt a Command Naviba és irány a matrózkodás. Spéci hangrendszerből sincs hiány, így biztosan nem telik unalmasan az utazás.

Szerencsére a Grand Cherokee-t elfelejtették a bűnügyi hírek vállalkozói, átpártoltak a német márkákra, így egy új Jeep ugyan nem juttatja eszünkbe a vietnámi hagyományokat, de már nem is kelt rossz érzést. Főleg ez a szecsuáni csirke. Vagy pekingi kacsa? Ízlés kérdése.