hirdetés
Mai névnap: Csilla, Noémi

Vettel vagy az eső győzheti le Raikkönent

A technikai sportok szerelmesei nagy elégedettséggel konstatálhatták, hogy ismét útjára indult az autósportban királykategóriának számító Forma 1. Szerencsére a második versenyre nem kell sokat várni. 

Rögtön az első futam időmérő edzése félbe lett szakítva az eső miatt a Q1 után, és a verseny napjára lett halasztva, amit a magyar idő szerinti éjjeli kezdés miatt talán csak a legfanatikusabbak követtek figyelemmel élőben, de a legtöbb szurkoló számára csak a verseny előtt derült ki, hogy a rajtrácson kinek milyen pozíciót sikerült megcsípnie. A pole pozíciót Sebastian Vettelnek sikerült kiharcolnia 1:27.407-es idővel, mellyel négy tizedet adott ausztrál csapattársának, Mark Webbernek.

hirdetés

A versenyen már az osztrák csapat egyeduralma teljesen eltűnt és egy sima versenyen az idei év első győzelmét a finn Kimi Raikönnennek sikerült megszerezni. Magabiztos győzelmét a verseny leggyorsabb körével tette teljessé. A dobogóra másodikként a Ferrari spanyol pilótája Fernando Alonso állhatott, a harmadik helyért járó trófeát pedig a háromszoros világbajnok Sebastian Vettel vehette át.

A szoros időbeosztás miatt a csapatoknak nem sok idő állt a rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a Maláj Nagydíjra. A kuala lumpuri aszfaltcsík nem tartozik a versenynaptár legkönnyebb futamai közé, hiszen a magas páratartalom és hőmérséklet rendkívüli módin igénybe veszi a pilótákat, így nem számíthatnak sétagaloppra ezúttal sem.

A tavalyi időmérő McLaren első sort hozott: Jenson Button és Lewis Hamilton sorrendben, őket követte az azóta a karrierjét befejező Michael Schumacher és Mark Webber. 2012-ben a futamot már a 9. körben meg kellett szakítani, mivel a pályára zúduló, nagy mennyiségű eső lehetetlenné tette a további folytatást. Az újraindítás után, az 56. kört követően F. Alonso előtt lengették meg a kockás zászlót, aki Pérez és Hamilton előtt vitte győzelemre a maranelloi tűzpiros versenygépet.

A hétvégi 310,408 km-es vágta mindenképpen érdekesnek ígérkezik. Bár az első versenyt a Lotus nyerte meg, ebből hiba lenne még nagy következtetéseket levonni. A fekete-arany csapatnak sikerült behúznia az első versenyt, de a nagy riválisok mindent megtesznek a győzelem érdekében, így a nadrágot alaposan felköthetik ezen a már–már extrém körülmények között lezajló versenyen. Esőre ebben az évben is számíthatunk, ami alaposan meg szokta keverni a lapokat. Az esőmenők mellett talán a kisebb csapatok is kaphatnak a végén egy szeletet a tortából, hiszen ilyen körülmények között bármi megtörténhet.

 

hirdetés
hirdetés