hirdetés
Mai névnap: Aladár, Álmos

Két új Aston, 6 ajtóval – Hogy lehet ez?

  • 2013 már. 07 , csütörtök
  • Írta: 

Azok után, hogy a Ferrari már előállt egy kombi tanulmánnyal, a Porsche pedig dízeleket árul, egyáltalán nem meglepő, hogy az Aston Martin négyajtós autót készít.

 

Nézd meg szemből  a vadiúj Rapide S-t! Valami feltűnő? Semmi. Nézd meg hátulról! Valami feltűnő? Semmi. Most nézd meg oldalról is… Atyaisten, de hisz ez négyajtós – szinte sokkol a felismerés. Pedig a Maserati szedánja után nem kell meglepődni semmin, ráéreztek a luxus sportautók gyártói arra, hogy kétajtós modellekből sosem adnak el annyit, mintha szélesítik kicsit a palettát. Az Aston Martin ráadásul művelt már brutálisabb dolgot, amikor a Toyota IQ-t átcímkézte. Ugye, hogy kevésbé sokkoló a plusz 2 ajtó, mint a mínusz 2 méter autóhossz?!

hirdetés

Azért a családi kocsitól még így négyajtósítva is távol áll a Rapide S, mivel hátul is csak két személyes. Négy ember azonban bőven megélhet mindent, amit csak meg lehet élni egy sportautóban. Ezt az élményt egy 6 literes, V12-es motor segíti előidézni, 558 ló, 620 NM, szakad a beton, 5 másodperc alatt kilő százra. Ez nem egy óvoda-transzporter.

A luxus azért James Bond világát idézi, karbon elemek mindenhol, zongoralakkal fényesített középkonzol és bőr minden mennyiségben. Azoknak, akiknek egy átlag Aston Martin kevés lenne, létrehoztak egy Q szolgáltatást (quality) temérdek egyedi extrával. A 007-es ügynök nem tudom, mennyire érezné rosszul magát az alap autóban, ha kettővel több Bond-lányt vihetne haza, de nem mindenki szuperkém. Aki ki akarja próbálni, vegye elő a legszebb öltönyét, és keressen fel egyet a 146 Aston kereskedő közül!

 

Van még egy újdonsága a brit márkának, a Vanquish Q. Fentebb már szó volt róla, mi az a Q csomag, ennek egy egyedi specifikációja a kiállított darab. A gyöngyházfehér-vízkék színpárosítás uralja az autót, még az üvegfelületeket is kékre cserélték. A Q by Aston Martin szolgáltatás keretein belül nemcsak extrákat lehet kérni, hanem személyre szabott tanácsadást az új autó vásárlása előtt. 

 

hirdetés
hirdetés