hirdetés
Mai névnap: Emma

Dakar hangulat dűnék nélkül a Minitől

  • 2013 már. 04 , hétfő
  • Írta: 

Minden terepralis tapasztalatot és élményt nem tud megosztani a Mini a vásárlóival, de igyekszik minél többet visszaadni abból az élményből, amit Peterhansel átélt az idei Dakaron.

hirdetés

A motorsport sikerek sokszor csak eszmei értékkel bírnak, növelik egy márka imidzsét, de azért a legtöbb gyár igyekszik a versenyek alatt elköltött sok millió eurót valahogy a piacon is érvényesíteni. Így tett a Mini is, akik a John Cooper Works-szel együttműködve megalkotta a Countryman ALL4 Dakar 2013 változatát. A külső dizájn kialakításakor az autóval győztes Stephane Peterhansel - Jean-Paul Cottret párosnak is adózik a gyártó, hiszen a 11-szeres győztes pilóta végig fölényesen és magabiztosan vezetett Dél-Amerikában, egy percig sem fért kétség - az amúgy legjobb autónak számító - Mini győzelméhez. A sportos érzetről a mattfekete-zöld kombinációjú sport fényezés, a Dakaros rajtszám (302) és feliratok gondoskodnak, plusz egy-két, a versenyautóról származó elem. Ilyen a hűtőrácsokon levő kiegészítő fényszóró, a hátsó diffúzor, vagy a hátsó tengely előtti levegőbelépő idom.

A lemezek alatt állandó összkerékhajtás gondoskodik arról, hogy ha a leendő tulaj netán egy dűnére vagy az Andok sziklás útjaira téved, ne kelljen segítséget hívnia. Szerencsére van mit szétosztani a 4 kerék irányába, 218 lóerős motor gondoskodik a terep-Mini hajtásáról.

hirdetés
hirdetés