hirdetés
Mai névnap: Alfréd

Aki ült már nyitott autóban, az tudja, hogy nincs az a szélvédelem, ami egy komolyabb tempó mellett teljesen megszünteti a huzatot. Ez a Lamborghini pedig elég komoly tempóra képes, 350 km/h-nál már repül a paróka, bomlik a dauer, hajlik a zselé.

 

Az Aventador Roadster nem csak az urakat fogja próbára tenni, a komoly vezetési képességeket igénylő menetdinamikájával, de a hölgyek fodrásza is nagy kihívás elé néz, ha ügyfele egy kabriós randira készül Lambo-s párjával. Ők persze nem tudják, hogy egy ilyen autó vezetése közben, után senkit nem érdekel a frizura.

hirdetés

A 6.5 literes, V12-es motorba 700 lovat csomagoltak, a százas sprint pedig kevesebb ideig tart, mint kimondani a mondat első felét: a három másodperces adat már inkább a katapultálás, mint a gyorsulás kategóriájába tartozik. Ahhoz, hogy valaki ezt tartósan élvezze, csekély 300.000 euróra van szüksége, meg némi türelmere, amíg elkészül az autója, ugyanis nem ő lesz az egyetlen, aki az Aventador Roadster-re vágyik.

Ennyi pénzért már joggal várja el a tulaj, hogy különleges autót kapjon, de a bolognai cégben nem fog csalódni. Különleges színekből választhat, amelyek mégsem újak: a 60-as évek Lambo színeit keverték ki újra. A speciális, 20 és 21 collos  felnik még 10 kilót sem nyomnak. ahhoz, hogy a roadster ugyanolyan merev legyen, mint a zárt változat, több anyag szükséges, de csak elméletben. Az olaszok növelték az olyan speciális ötvözetek felhasználását, amelyek lehetővé tették, hogy ne gyarapodjon az autó súlya.
Talán nem a fogyasztás lesz az elsődleges szempont egy Aventador Roadster vásárlásakor, de azt mindenképpen érdemes kiemelni, hogy ez az első jármű a szupersport kategóriában, ahol kapcsolhatjuk a motorleállító start/stop rendszert a piros lámpánál.